ام اس دی اس اسید استون

ام اس دی اس اسید استون
کد کالا: MSDS 23

ام اس دی اس مواد (msds) :ام اس دی اس اسید استون

سایز (ام اس دی اس) مواد (msds) کد سایز(ام اس دی اس) مواد (msds)

---

------
30*25 M
50*45 N
70*50 L
100*70 B
نوع جنسام اس دی اس مواد (msds) کد جنس ام اس دی اس مواد (msds)
برچسب روزرنگ D
برچسب شبرنگ R
برچسب شبنما P
جنس زمینه زیرام اس دی اس مواد (msds) کد زمینهام اس دی اس مواد (msds)
روزرنگ /گالوانیزه /پی وی سی G
شبرنگ/گالوانیزه /پی وی سی H
شبنما /گالوانیزه /پی وی سی Z

سایز سفارشی MSDS هم پذیرفته می شود .

استون چیست ؟ 
استون یکی از رایج ترین حلال های آلی در فرآیند های شیمیایی می باشد و به عنوان یکی از مهم ترین و کاربردی ترین حلال ها در واکنش های آلی ، کروماتوگرافی و تبلور مجدد استفاده می شود. از طرف دیگر علاوه بر کاربردهای ذکر شده این ماده به عنوان واکنش دهنده در سنتز های آلی به علت وجود سایت های فعال تطبیق پذیر مانند گروه های کربونیل آب دوست و کربن های آلفای هسته دوست کاربرد دارد.
 
این ترکیب از جمله ساده ترین و کوچکترین کتون ها، مایعی بی رنگ، فرار، محلول در آب، بنزن، اتانول، متانول، دی اتیل اتر و کلروفرم و اشتعال آور با فرمول شیمیایی CH3)2CO) است که تحت عنوان پروپانون propanone)، 2-) پروپانون (2-propanone)، دی متیل کتون (dimethylketone)، دی متیل فرمالدهید (dimethylformaldehyde) شناخته می شود. اکثرا به عنوان حلال به کار می رود و برای تمیز کردن آزمایشگاه نیز کاربرد دارد.
 
در سال 2010، 6.7 میلیون تن استون، به عنوان حلال و با هدف تولید متیل متاکریلات (methylmatacrylate) و بیسفنول A (bisphenole A) تهیه شد. همچنین این ترکیب به عنوان ماده اولیه در خیلی از واکنش های آلی نیز کاربرد دارد. از جمله مصارف خانگی آن نیز می توان به عنوان پاک کننده لاک ناخن و تینر رنگ آمیزی اشاره کرد. استون که در خون و اوره وجود دارد، از طریق فرایند متابولیکی بدن، تولید و دفع می شود. تولید این ترکیب در افراد مبتلا به دیابت نیز بیشتر است. رژیم های کتوژنیک نیز باعث افزایش آن در بدن می شود و درنتیجه درصد ابتلا به حملات صرعی را نیز افزایش می دهند.
 
تاریخچه: این ترکیبات نخستین بار در قرون وسطی از طریق تقطیر استات فلزی مانند سرب، کشف شده اند.
 
نام های دیگر 
acetone
2-propanone
propanone
67-64-1
Dimethyl ketone
Methyl ketone
propan-2-one
Dimethylformaldehyde
Pyroacetic ether
beta-Ketopropane
 
 
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی
CH₃)₂CO) فرمول شیمیایی (مولکولی)
کتون ها دسته بندی
95- درجه سانتی گراد نقطه ذوب
784 کیلوگرم بر متر مکعب دانسیته
788/0 فشار بخارنسبی
786/0 گرانروی
18- درجه سانتی گراد نقطه فلش
08/58 گرم بر مول وزن مولکولی
56 درجه سانتی گراد نقطه جوش
مایع بی رنگ، فرار ، آتشگیر شکل ظاهری
شیرین بو
استون تحت هوا و نور و متاثر از حضور کاتالیست ، اکسید کننده های قوی و فلزاتی مانند مس و آلومینیوم می تواند پلیمر شود. زمانی که از این واکنش گاز آزاد می شود و با هوا مخلوط می شود ممکن است انفجار رخ دهد. هم چنین این ماده می تواند با آهن و استیل در حضور رطوبت نیز واکنش دهد. 
 
 
 
استون
 
 
 
کاربردها
حلال: این ماده، حلال خوبی برای خیلی از پلاستیک ها و فیبرهای صنعتی است و در تولید محصولات صنعتی، تولید پارچه و محصولات بافتی، رنگ کردن اتومبیل ها و لوازم خانه، رقیق کردن رزین پلی استر، تمیز کردن ابزارآلات و حل کردن اپوکسیدهای دوجزیی استفاده می شود. درواقع، به عنوان یکی از اجزای فرار رنگ ها و روکش ها نیز به کار می رود. آماده سازی فلزات قبل از رنگ آمیزی و لحیم کاری از کاربردهای دیگر این ماده است که از زنگ زدن آن ها جلوگیری می-کند.
 
حدواسط شیمیایی:
استون در سنتز متیل متاکریلات، تولید حلال هایی مانند متیل ایزوبوتیل الکل و متیل ایزوبوتیل کتون استفاده می شود. بیشترین کاربرد این ترکیب در تولید متیل متاکریلات (MMA) و بیسفنول ای (BPA) می باشد. این ماده هم چنین برای بسیاری از کاربردهای حلال ها در صنایع داروسازی و به  عنوان واسطه در صنایع شیمیایی به کار برده می شود. یکی از بزرگ ترین خروجی های بازار آن تولید استون سیانو هیدرین می باشد که پیشران برای دو ماده MMA و متا اکریلیک اسید است.
 
یکی از مهم ترین مشتقات MMA  پلی متیل متاکریلات می باشد که برای تولید محصولات آکریلیک (PMMA) از جمله ورقه های آکریلیکی  کاربرد دارد. کاربرد PMMA در پنجره ها ، نورگیر سقف  ، علائم ، تجهیزات روشنایی ، بخشی از لوازم خودرو ، تجهیزات پزشکی و لوازم خانگی می باشد. بیشترین و رو به رشد ترین کاربرد این ماده در وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون های صفحه تخت و صفجه نمایش های  LCD می باشد.
 
متاکریلات ها در پوشش های لاتکس و در صنایع خودرو سازی ، معماری ، لوازم چوبی و لاک و مینا کاربرد دارند. یکی دیگر از خروجی های رو به رشد این صنعت تولید BPA است که جز مواد اولیه خام برای اپوکسی و رزین های پلی کربناتی (PC) محسوب می شود.  پلی کربنات در رشد بازار تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و  بخشی از صنایع خودرو سازی نقش اساسی داشته است. انتظار می رود رشد سالیانه BPA  در حدود 5 % باشد .
 
 
 
آزمایشگاه
این ماده به عنوان حلال قطبی و پروتیک در خیلی از واکنش های آلی مانند SN2 کاربرد دارد. همچنین، به عنوان حلالی پرکاربرد در تمیز کردن و شستن ظروف آزمایشگاه نیز شناخته شده است. حمام یخ و استون، برای انجام واکنش ها در دمای پایین بسیار موثر است. استون تحت نور UV فلورسنت است و در بسیاری از آزمایشات فیزیکی و شیمیایی به عنوان ردیاب فلورسانس به کار می رود.
 
کاربرد آرایشی و پزشکی
این ماده شیمیایی در خیلی از مواد آرایشی و دارویی کاربرد دارد، ولی مهمترین نقش آن، استفاده در افزاینده های غذایی و پاک کردن لاک ناخن است. درمان جوش ها و لایه برداری پوست های خشک از جمله کاربردهای دیگر آن می باشد. امروزه ترکیباتی چون سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید، و اتانول جهت لایه برداری شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد که قبل از آن، پوست توسط استون و سپتیسول یا ترکیبی از آن ها باید تمیز و خشک شود.
 
استون در تولید خیلی از قرص ها و مایعات جهت مخلوط کردن پر کننده ها و مواد اولیه فعال، کاربرد گسترده ای دارد. بنابراین، این ماده در صنعت داروسازی باعث تولید قرص هایی مقاوم و با چگالی بالا می شود.  
 
سایر کاربردها
این حلال هم چنین در فیلتر سیگار ، صنایع لاستیک و لوازم منزل ، محصولات آرایشی و مراقبت شخصی نیز کاربرد دارد. در پوشش های سطحی ، حامل استیلن در سیلندرها  و جوهر های چاپ نیز استفاده می شود. استون در تولید تعداد بسیار زیادی از مواد شیمیایی و صنعتی نظیر متیل ایزو بوتیل کتون یا MIBK، ایزوفورون و دی استون الکل/هگزیلن گلایکول نیز کاربرد دارد. MIBK  به عنوان حلال در پوشش ها و رنگ ها استفاده می شود و ایزو فورون نیز یکی از مشتقات پر کاربرد و رو به رشد آن در پوشش های سطحی می باشد.
 
کاربرد استون
کاربرد خانگی 
این ماده جهت زدودن باقی مانده های مواد شیمیایی روی ظروف شیشه ای و چینی بسیار پرکاربرد است. همچنین، آرایشگران برای جدا کردن مواد چسبنده، کلاه گیس ها را در حمام استون غوطه ور می کنند. این ترکیب مفید همچنین برای صیقل دادن صفحات پرینترهای سه بعدی نیز به کار می رود.
 
تولید استون
این ترکیب به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق پروپیلن (propylene) تولید می شود. 83% از استون موجود از طریق فرایند کیومن (cumene) سنتز می گردد. درواقع، تولید استون وابسته به تولید فنول است، به صورتی که در این واکنش، بنزن با پروپیلن جهت تولید کیومن آلکیله می شود، اکسایش در حضور هوا رخ داده و فنول و استون تولید می-شود.
 
از جمله روش های قدیمی تر می توان به تقطیر خشک کلسیم استات یا باریم استات اشاره کرد. اگر در این شرایط فرایند تقطیر انجام نشد، محلول سدیم بیسولفیت به مخزن اضافه می شود، ترکیب کریستالی صاف شده و در مقدار حداقل آب حل می شود. تا زمانی که محلول قلیایی است، سدیم بی کربنات اضافه می شود و استون تقطیر شده جمع آوری و تقطیر مجدد انجام می شود.
 
(Ca(CH3COO)2 → CaO(s) + CO2(g) + (CH3)2CO (v
 
در روش دیگر، از پیش ماده استیک اسید تحت حرارت 120 تا 130 درجه سانتی گراد برای تولید استون استفاده می-شود. کاتالیزور در این فرایند باعث افزایش راندمان واکنش خواهد شد. در نهایت، دما تا 80 درجه کاهش و محصول در حضور پتاسیم کربنات خشک خواهد شد. در صورت لزوم، تقطیر جز به جز انجام می شود.
 
متابولیسم:
استون از طریق دکربوکسیله شدن کتون ها تولید می شود. رژیم های غذایی خاص مانند روزه های طولانی و رژیم هایی با میزان کربوهیدرات پایین نیز کتوزیز (ketosis)  ایجاد می کند که تولید استون در بافت های بدن را به دنبال دارد. موقعیت های خاصی مانند مصرف الکل و دیابت نیز کتواسیدوزیز (ketiacidosis) ایجاد می کند که باعث افزایش روز به روز اسیدیته خون می شود. این ماده، در فرایند تخمیر و تقطیر صنعتی نیز به عنوان محصول جانبی تولید می شود.
 
استون، از طریق اکسایش ایزوپروپانول هضم شده یا شکستن (آنزیمی یا خودبه خودی) استواستات نیز تولید می شود. همچنین، متابولیز آن از طریق آنزیم های مختلف مانند CYP2E1 یا از طریق لاکتات و استات و … رخ می دهد.
 
بازار جهانی
انتظار می رود که تقاضای جهانی برای استون 3 الی 4 % در سال باشد. از میان تمام مشتقات این ماده BPA  سریع ترین رشد در بازار  را با  5 % رشد سالیانه به خود اختصاص  داده است و این در حالی است که MMA  و سایر مشتقات حدود 2 الی 3 % رشد سالیانه داشته اند. آسیا مهم ترین بازار برای این مواد با رشد 5 % ای سالیانه برای این مواد می باشد . این در حالی است که اروپا و آمریکا 2 تا 2 % رشد تقاضا برای این ماده را دارا بوده اند.
 
تقریبا تمام تولید استون از طریق فرآیند کیومن است و 62/0 تن از این ماده همراه با فنول تولید می شود. به عنوان محصوب جانبی برای فنول بازار استون میزان دسترسی به  این ماده به تولید فنول وابسته است که به توجه به پیش بینی ها رشد فنول 1 تا 2 % بیشتر از رشد استون می باشد. تا سال 2015 تقاضای بالا برای فنول حدود 200000 تن استون مازاد را وارد بازار می کرد.
 
 پژوهشگران روش های زیادی را برای تولید فنول بدون محصول جانبی آزمایش کرده اند. برای مثال یکی از روش های تولید فنول استفاده از بنزن و نیتروز اکساید می باشد که هنوز تجاری نشده است. یکی از شرکت های تولیدی نیز روشی را ابداع کرده است که در ان همزمان استون و متیل اتیل کتون (MEK) تولید می شود.
 
یکی از روش های استفاده از استون مازاد موجود بازار تبدیل این ماده به IPA است. برگرداندن و بازیابی استون به پروپیلن نیز یکی از روش های استفاده از مازاد این ماده است که به دلیل هزینه بر بودن قابل استفاده نیست.  در آمریکا ظرفیت بازار استون 56/1 تن در سال تخمین زده شده است.
 
اثر استون بر روی محیط زیست
استون به طور طبیعی در محیط وجود دارد اگرچه فرآیندهای شیمیایی مقادیر بیشتری از آن را وارد محیط زیست می کنند. ترکیب مذکور می تواند از طریق هوا وارد آب (در ادامه انتقال به آبهای زیر زمینی) و خاک شود و به سرعت مجددا بخار شده و وارد هوا شود. 
 
ایمنی و msds استون
اشتعال پذیری: مخلوطی از این ماده شیمیایی و هوا در دمایی بالاتر از نقطه اشتعال آن، سبب بروز انفجار و اشتعال خواهد شد. علاوه بر آن، تخلیه بار الکتریکی نیز محرک انفجار در حضور بخارهای آن است. احتمال جرقه استون صنعتی در حضور مقدار کمی آب، افزایش می یابد.
 
استون پروکسید: محصول جانبی اکسایش این ماده، باعث تولید استون پروکسید که ترکیبی ناپایدار و فعال است، می شود. ریختن هیدروژن پروکساید زاید در ظرف حاوی استون، حادثه می آفریند.
 
سلامتی: بلع یا استنشاق آن به دلیل وجود سمیت مزمن و دیرینه، ممکن است برای فرد خطرناک باشد. استون، به عنوان ماده سرطان زا شناخته نشده است و در بسیاری از مواد آرایشی و مواد غذایی استفاده می شود. این ماده، دارای اثرات ضدتشنج در حیوانات نیز است.
 
سمیت: همانطور که گفته شد، این ماده دارای مقدار سمیت است اما اگر احتیاط لازم در استفاده از آن رعایت شود، می تواند به عنوان ماده ای ایمن و سالم شناخته شود. اما بخارهای با غلظت بالا، در عملکرد سیستم عصبی اختلال ایجاد می-کند و در صورت بلع، فرد مبتلا باید به طور کامل ریکاوری شود.
 
اثرات محیط زیستی:
اگرچه این ماده به طور طبیعی در گیاهان، درختان، گازهای آتشفشان و آتش سوزی جنگل وجود دارد، از طریق شکستن چربی های بدن نیز تولید می شود. بیشتر استون آزاد شده در طبیعت، منشا صنعتی دارد. این ترکیب به سادگی تبخیر می شود، وقتی در جو قرار می گیرد، نیمه عمر 22 روز دارد و تحت نور فرابنفش به سادگی به متان و اتان فوتولیز می گردد. سوختن توسط میکروارگانیسم ها نیز باعث آزاد شدن آن در خاک، حیوانات و راه های آبی می شود.

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: