بنر ایمنی اول ایمنی بعد کار
نام محصول بنر ایمنی : بنر ایمنی اول ایمنی بعد کار-safety first
کد کالا علائم ایمنی : 4027
ابعاد بنر ایمنی توسط مشتریان گرامی مشخص می گردد، ابعاد استاندارد بنر ایمنی (30*70-50*100-100*150 و ...) می باشد.
* در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.
* امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.
* قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.
مطالب مرتبط :
اول ايمني، بعد كار
سلامت نيروي كار به معناي رفاه كامل جسمي، اجتماعي، اقتصادي، رواني و حتي اعتقادي است و تنها نداشتن بيماري ملاك نيست.
بهداشت حرفهاي نيز به هر عاملي كه سلامت نيروي كار را تهديد كند، توجه دارد و فقط محدود به صنايع و معادن نميشود بلكه تمامي افرادي را دربرميگيرد كه به گونهاي در بخش توليد يا خدمات اشتغال دارند.
صنعتي شدن و توليد فزاينده، مخاطرات گوناگوني براي نيروي كار به ارمغان آورده و موجب شده نيروي كار در معرض عوامل زيانآور بسياري قرار گيرد كه جزو جدايي ناپذير صنعت و توليد به شمار ميآيند و همواره تندرستي نيروي كار را تهديد ميكنند.
افزايش عوامل شيميايي، سروصدا، استرسها، تشعشعات يونيزاسيون، عوامل بيولوژيكي، ارگونوميكي و رواني و اجتماعي، بخشي از عوارض صنعتي شدن و توسعه است كه در سطوح مختلف ميتواند موجب تأثيرات سوء بر سلامت و رفاه كارگران و محيط شود.
پيدايش معضلات و مشكلاتي از اين دست باعث شده نظام علمي «بهداشت حرفه اي» رو به تكامل بگذارد. مطلبي كه در پي ميآيد جايگاه بهداشت حرفهاي در ايران را مورد بررسي قرارداده و نقطه نظرات كارشناسان اين حوزه را مرور كرده است.
كميته مشترك كارشناسان سازمان جهانى بهداشت (WHO) و سازمان بينالمللى كار (ILO)، هدف و تعريف بهداشت حرفهاى را اين گونه عنوان كردهاند: «بهداشت حرفهاى، عبارت است از علم و هنر تأمين بالاترين حد سلامتى براى كارگران، تطبيق كار با مقتضيات روحى و جسمى كارگران، حفظ سرمايه از طريق ايجاد محيط كار سالم، انتخاب كارگر مناسب براى هر كار، پيشگيرى از حوادث و بيماريهاى شغلى و غيرشغلى و آموزش بهداشت شخصى، تشخيص زودرس و درمان بيماريها و توجه به مسائل كارگران و افراد وابسته به آنان تا هر كارگر بتواند با برخوردارى از حداكثر سلامتى و رفاه، فردى مؤثر براى اجتماع باشد.»
باتوجه به اين تعريف، طرح سازمان جهانى بهداشت در مورد سلامت كارگران، برنامه جديدى است كه در راستاى استراتژى جهانى «بهداشت حرفهاى براى همه»، صورت گرفته است و با اين ديد، امنيت شغلى، ميزان درآمد، سواد، ميزان مشاركت در تصميمگيريها، رفتارها، سنتها و آداب و رسوم همه و همه از جمله موضوعاتى است كه در بهداشت حرفهاى به عنوان علم ناظر بر سلامت نيروى كار مطرح است.
امروزه بيماريها و حوادث ناشى از كار، تبديل به يكى از نگرانيهاى اجتماعى بويژه جامعه كارگرى و دستاندركاران مسائل ايمنى و بهداشت محيط كار شده است و كشورهاى صنعتى، كوشش بسيارى براى ايمن و قابل تحمل كردن محيط كار در كشور خود صرف مىكنند و با در نظر گرفتن اين موضوع كه ارتقاى سطح سلامت نيروى كار ماهر، موجب پيشرفت در توسعه يافتگى مىشود، مسائل بهداشت حرفهاى را برنامههايى براى حفظ جان انسانهاى شاغل و سلامتى و راحتى آنان و همچنين نگاهدارى ثروتهاى ملى و مردمى مىدانند و مىكوشند محيط كار را ايمنتر، قابل تحملتر و انسان پسندتر كنند.
در اين جوامع شعار جهانى «اول ايمنى، بعد كار» بازتاب واقعى داشته و دارد و آنجا كه سخن از ايمنى و بهداشت كار به ميان مىآيد، همه و همه بدون توجه به گرايشهاى فكرى، چه در مراجع قانونگذارى و چه در مراجع اجرايى و يا علمى آن را تأييد مىكنند.
امروزه بسيارى از افراد بيش از يك سوم زندگى پس از بلوغ خود را در محيطهاى مخاطره آميز مىگذرانند. طبق آمار سازمان جهانى بهداشت، سالانه در جهان ??? ميليون حادثه شغلى با ?/? ميليون تلفات اتفاق مىافتد كه خسارات ناشى از آنها ??? ميليارد دلار برآورد شده است و نيز ?? تا ??? ميليون مورد بيمارى شغلى در اثر تماسهاى شغلى، سلامت جهان را به مخاطره مىاندازد كه علاوه بر ضايعات انسانى، هزينههاى مربوط به اين لطمات، درصد زيادى از توليد ناخالص ملى را در برخى كشورها از جمله ايران، به خود اختصاص مىدهد.
هزينه درمان و خارج شدن يك نيروى كار فعال در جامعه نيز يك خسران است؛ علاوه بر اينها مسائل روانى و اثراتى كه فرد از كار افتاده بر خانواده و اطرافيان خود مىگذارد، در شادابى و سلامت جامعه، تأثير خواهد گذاشت.
بررسىهاى گروه آمار سازمان پزشكى قانونى نشان داده است آمار قربانيان محيطهاى كارى در ايران بشدت روبه افزايش دارد و سن حادثه ديدگان كمتر و حوادث منجر به فوت و آمار معلولان ناشى از حوادث بيشتر شده است، در حالي كه اكثر آنها با هزينه بسيار كم و حتى بدون هزينه، قابل پيشگيرى بودهاند، لذا فرهنگ بهداشت حرفهاى و سلامت شغلى در سازمانها، ادارهها، واحدهاى دولتى و خصوصى و كليه كارگاهها و كارخانهها بايد مورد توجه جدى قرار گيرد و با نگرش بر شرايط محيطهاى كارى و تعدد وجود عوامل زيانآور، با شدتهاى گوناگون و خطرات در كمين نشسته و اجراى صحيح و مؤثر ضوابط قانونى موجود در فصل چهارم قانون كار و مواد مرتبط در قوانين سازمان تأمين اجتماعى، توسط نهادهاى قانونى متعهد و پيگيرى در جهت اجراى تعهدات كار فرمايان به عنوان عاملان اصلى سالم سازى در محيط كار، بايد مفهوم پوياى سلامت و بهداشت شغلى توسعه يابد.
هيچ يك از دستگاهها و سازمانهاي دخيل در امر سلامت كارگران آمار دقيقي حتي از كارگران مصدوم در محيط كار نداشته و فقط پنج درصد از كل كارگران مشغول به كار در كارخانههاي بزرگ و صنايع مورد معاينه ادواري قرار ميگيرند.در حال حاضر تنها فعاليتي كه در زمينه طب كار براي كارگران كشور انجام ميگيرد محدود به معاينات ادواري است كه از سوي پزشكان عمومي تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در كارخانهها و صنايع بالاي ?? كارگر انجام ميگيرد و حجم وسيعي از كارگران كه در كارگاههاي كوچك مشغول به كار هستند از اين معاينه ناچيز نيز بي نصيبند.
در كارخانههاي كشور يكسري نيروها تحت عنوان كارشناس بهداشت مشغول به كار هستند كه بخشهايي از روند كار كارخانه و مشكلات بهداشتي كارگران را تحت نظارت دارند. براساس قانون هر كارگر براساس مخاطرات گروه شغلي كه با آن روبهرو است بايد مورد معاينات ادواري قرار گيرد. اما در اينكه نتايج معاينات آناليز شود و مشكلات كارگران كارخانههاي خاص بررسي شود پژوهش و تحقيق يا رسالتي بر عهده كارفرما گذاشته نشده است.
اين در حالي است كه با نبود امنيت شغلي كارگران و فشار كارفرمايان كمتر كارگري حاضر به پيگيري مصدوميت خود ميشود كه اين پيگيري منجر به اخراج يا انتقال به ردههاي شغلي پايينتر ميشود.
در علم طب كار فقط فرد كارگر مورد نظر نيست كه اعضاي خانواده او نيز بايد تحت پوشش درماني قرار گيرند. چه بسا برخي بيماريها به خصوص سرطانها در خانوادههايي كه سرپرست آنها با آزبست سروكار داشتهاند دچار اين سرطان شغلي شدهاند، اين در حالي است كه بسياري از كارگران در اين شرايط جزء كارگران روزمزد و پيماني محسوب ميشوند و قوانين كار شامل حال آنان نميشود. چه بسا نظارتي كه در كارخانهها و صنايع ميشود شامل كارخانهها و صنايع درشت است و ?? درصد كارگران در كارخانههاي كوچك و كمتر از ?? نفر كار ميكنند.
حتي قانون تأمين اجتماعي در كارگاههاي زير ? نفر معاف هستند و معاينات ادواري هم حتي براي اين كارگران انجام نميشود و قانوني بر آنان حكمفرما نيست.
اگر چه از سال ?? رشته طب كار نيز در دانشگاه علوم پزشكي تهران جاي داده شد اما اكثر اين فارغ التحصيلان به دليل نياز آموزش دانشگاه، جذب دانشگاه شدند و مابقي نيز به دليل ابهام در تعريف رديف شغلي سرگردانند. در حال حاضر قوانين نيز حمايت خود را از پزشكان طب كار دريغ ميكنند به همين دليل پزشكان طب كار در كشور چنانچه در كارخانهاي نيز مشغول كار شوند دچار تضاد شغلي هستند.
پزشك طب كار از سويي خواستار حمايت از كارگر است اما حقوق خود را از كارفرما ميگيرد و اين تضاد موجب ميشود كه نه كارگر و نه كارفرما نسبت به حقوق خود ناآگاه بماند. آمار فقط در مورد كارگراني موجود است كه شامل پرداخت غرامت شدهاند و آمار بيماريهاي شخصي و شايع اسكلتي و عضلاني كه ?? تا ?? درصد جامعه جهاني كارگران با آن درگيرند وجود ندارد.اين بيماري در ايران شديدتر است چون شرايط كاري در ايران سختتر است چون تمام تجهيزات پرخطر از كشورهاي صنعتي و توسعه يافته به كشورهايي مانند ايران صادر ميشود.
دكتر سوسن صالح پور، متخصص طب كار و بيماريهاي شغلي در اين خصوص ميگويد: متأسفانه مقوله طب كار در ايران بسيار مهجور افتاده و با محدود كردن آن به معاينات كارگري به اين رشته تخصصي پزشكي بسيار كم لطفي شده است.
متخصصين اين رشته پس از طي كردن ? سال دوره پزشكي عمومي با گذراندن آزمون دستياري، مشابه ساير رشتههاي تخصص پزشكي وارد دوره دستياري شده و سه سال كامل با انواع مشاغل و پروسههاي كاري و عوامل زيانآور فيزيكي، شيميايي، بيولوژيكي، رواني و ارگونومي در محيط هاي كاري و بيماريهاي ناشي از آنها و پيشگيري و درمان آن بيماريها و نيز مباحثي چون آمار و اپيدميولوژي، آموزش بهداشت و... به صورت تئوري و عملي آشنا ميشوند. حيطه فعاليت طب كار بسيار وسيع بوده و ماحصل آن سلامت نيروي كار و افزايش بهره وري و در نتيجه افزايش توليد است.
طبق مطالعات انجام شده تأثيرات اقتصادي بيماري و آسيبهاي ناشي از كار اثري قابل توجه بر روي ميزان موفقيت يك سازمان دارد. به عنوان مثال با برقراري يك سيستم سلامت شغلي در يك سازمان، طي معاينات بدو استخدام يك متخصص طب كار با شناختي كه از ماهيت كار و تواناييها و ظرفيتهاي مورد تقاضاي كار دارد، ميتواند كار مناسب فرد را پيشنهاد داده و در ضمن اعمال ملاحظات لازم با توجه به ميزان سلامت و محدوديتهاي فردي، آن فرد را براي آن كار آموزش داده و كارآيي فرد در شغل مورد نظر را به حداكثر برساند.
سلامت ميتواند با افزايش ظرفيتهاي فيزيكي مثل قدرت و استقامت و همين طور ظرفيتهاي ذهني مثل عملكرد شناختي و توانايي علت يابي باعث افزايش كارآيي فرد شود. تقريباً تمام مطالعاتي كه رشد اقتصادي را با توجه به بهبود سلامت جامعه كاري بررسي كردهاند، شواهدي مبني بر تأثيرات مثبت، قابل توجه و قابل اندازهگيري شاخصهاي سلامتي بر روي سرعت رشد اقتصادي يافتهاند.
مقابله با استرس شغلي: تحقيقات نشان دادهاند كه حدود ?? -?? درصد مراجعات به ارائه كنندگان خدمات بهداشتي درماني ناشي از استرسهاي مرتبط با كار بودهاند. يك فرد در طول ?? ساعت به طور متوسط ? ساعت يعني حدود ?? درصد از ساعات بيداري خود را تحت تأثير عوامل رواني محيط كار خود ميباشد و اين عوامل بر روي زندگي شخصي و خانوادگي وي نيز تأثير گذارند. در كشورهاي صنعتي كارفرماها سرمايهگذاريهاي وسيع در جهت كاهش استرس ميكنند تا از عوارض اقتصادي ناشي از آن بكاهند. طبق مطالعات انجام گرفته بيشترين بازگشت به سرمايه با فعاليتهاي كاهش استرس، كنترل دخانيات در محيط كار و بهبود تغذيه همراه بوده است.
غيبت از كار: تيم سلامت شغلي با استفاده از دانش خود در زمينه غيبت از كار و معيارهاي سنجشي كه در دست دارد، ميتواند ميزان غيبت از كار را در سازمان سنجيده و علل و مقادير غيرطبيعي و خارج از استاندارد را درون سازمان تشخيص دهد و در جهت كاهش ميزان غيبت مرتبط با بيماريها و ناهنجاريهاي داخل سازماني تلاش كند.
تنظيم شيفتهاي كاري: با رعايت اصول علمي ميتوان شيفتهاي كاري را طوري تنظيم كرد كه متناسب افراد و محدوديتهاي فيزيكي و رواني آنها و فرهنگ آن جامعه باشد و بدين ترتيب بهرهوري و توليد را افزايش داد.
به كارگيري اصول ارگونومي در جهت افزايش توليد و بهرهوري: علم ارگونومي علم ايجاد تناسب بين كار و انسان است. با رعايت اصول ارگونومي در محيط كار از قبيل ايجاد تناسب نور، صدا، دما، تجهيزات و ابزارآلات براي انجام كار، بسياري از شركتهاي معروف در دنيا توانستهاند توليد خود را چند برابر افزايش دهند. اكثر ماشين آلات و تجهيزات كه در صنايع و سازمانهاي اداري در ايران مورد استفاده قرار ميگيرند، براي اندازهها و ابعاد بدن ايرانيان طراحي و ساخته نشدهاند بنابراين طبيعي است كه كار با آنها نيازمند صرف انرژي و وقت بيشتر و راحتي و بازدهي كمتر است.
لذا با برقراري نظام سلامت شغلي در يك سازمان كارگران و كارمندان نهايتاً به سطح بالاتري از رضايت شغلي رسيده و خود را بيشتر متعلق به آن سازمان مييابند. وقتي احساس كنند كه وجود آنها براي سازماني كه خدمت ميكنند مهم تلقي شده و سيستمي پوپا و جاري جهت حفظ سلامت آنها طراحي و راهاندازي گرديده است، آنها نيز اهداف خود را بيشتر هماهنگ و هم جهت با اهداف سازمان نموده و در جهت افزايش توليد تلاش ميكنند
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: