دستورالعمل ایمنی نحوه کار با جعبه آتش نشانی

دستورالعمل ایمنی نحوه کار با جعبه آتش نشانی
کد کالا: D21

نام محصول علائم ایمنی :  دستورالعمل ایمنی نحوه کار با جعبه آتش نشانی

کد کالا علائم ایمنی :  D 21

*  در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.

*  امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.

*  قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.

چگونه از جعبه آتش نشانی در شرایط واقعی آتش سوزی استفاده کنیم

مولا جعبه های آتش نشانی در ساختمان های بزرگ، فروشگاه ها، پارکینگ ها و آپارتمان ها نصب می شوند تا ساکنان و کارکنان آن ساختمان در هنگام بروز حادثه آتش سوزی بتوانند برای اطفا حریق از آن استفاده کرده و ایمن بمانند.

این نوع از تجهیزات آتش نشانی به فایرباکس یا جعبه های فایرباکس در ایران معروف هستند. این وسیله برای دسترسی سریع افراد در حادثه حریق، به آب و استفاده از کپسول آتش نشانی موجود در آن ها (که البته در برخی مدل های جعبه آتش نشانی موجود است) جهت خاموش کردن آتش مخصوصا برای کسانی که در دام آتش گرفتار شده اند و امکان خروج راحت را ندارند، تولید و نصب می شود.

تجهیزات موجود در داخل جعبه آتش نشانی

تجهیزات موجود در جعبه آتش نشانی عبارتند از شیلنگ آتش نشانی، قرقره آتش نشانی و در صورتی در جعبه آتش نشانی خود بر روی قرقره از شیلنگ برزنتی آتش نشانی استفاده کنید باید از کوپلینگ آتش نشانی نیز درون جعبه آتش نشانی خود استفاده کنید. البته باید گفت که در بعضی از جعبه های آتش نشانی یک فضا برای قرار دادن کپسول اتش نشانی در نظر گرفته شده است.
در ادامه ی این مطلب قصد داریم که تک تک این موارد را برای شما شرح دهیم تا بتوانید برای ایمنی ساختمان خود و تجهیزات داخل جعبه آتشنشانی تجهیزات خوب، مناسب و کارامد استفاده کنید.

شیلنگ آتش نشانی و قرقره در جعبه آتش نشانی

قرقره آتش نشانی در جعبه های آتش نشانی همان قسمت است که شیلنگ آتش نشانی که ممکن است هوز ریلی و یا برزنتی باشد دور آن پیچیده شود و از آن برای انتقال آب و خاموش کردن آتش در مواقع اضطراری استفاده شود. به این صورت ما دو نوع قرقره داریم.
قرقره در جعبه های آتش نشانی به قسمتی گفته می شود که شیلنگ آتش نشانی دور آن پیچیده می شود. در جعبه های آتش نشانی از دو نوع قرقره استفاده می شود:

قرقره هوزریل ، قرقره برزنتی

نامگذاری که برای این قرقره ها انجام شده بر اساس جنس شیلنگ هایی است که دور آنها پیچیده می شود.

شیلنگ های آتش نشانی هوزریلی لاستیکی هستند و استفاده از آنها برای همه افراد راحت و امکان پذیر است و برای استفاده از آنها لازم نیست که شیلنگ را به طور کامل از دور قرقره باز کنید ولی دبی آب این شیلنگ ها از شینگ های برزنتی کمتر می باشد. یکی از مزایای شیلنگ های هوزریل این است که استفاده از آنها نیاز به آموزش ندارد.

شیلنگ های برزنتی با اینکه دبی آب بیشتری دارند نحوه استفاده سخت تری دارند و برای استفاده از آنها باید شیلنگ را به طور کامل از قرقره آتش نشانی موجود در جعبه آتش نشانی باز کنید. از طرفی اگر بخواهید که از شیلنگ های برزنتی در جهبه آتشنشانی استفاده کنید باید از شیر آتش نشانی و کوپلینگ برای انتقال آب استفاده کنید.

کپسول های استفاده شده در جعبه آتش نشانی

 استفاده از کپسول آتش نشانی برای خاموش کردن آتش امروزه یک راه ساده و دم دست و موثر است، ولی استفاده از کپسول های اتش نشانی در جعبه های آتش نشانی اجباری نیست و بستگی به نظر خودتان دارد که کپسول آتشنشانی را درون جعبه بگذارید و یا بیرون آن قرار دهید. علت گذاشتن کپسول های آتش نشانی درون جعبه ها این است که به این صورت کپسول ها در معرض دید نیستند و از نظر زیبایی جلوه ی بهتری دارد. بیشتر اوقات در جعبه های اتش نشانی از کپسول آتش نشانی co2 ویا پودر و گاز استفاده می کنند.

چند نکته مهم در استفاده از جعبه های آتش نشانی

اگر آتش سوزی در اثر اتصالات الکتریکی ایجاد شده است به هیچ وجه از شلنگ آب آتش نشانی استفاده نکنید. ابتدا باید برق محل قطع شود.

برای آتش سوزی های الکتریکی کپسول های آتش نشانی مخصوصی وجود دارد.
حتما در ساختمانی که در آن کار یا زندگی می کنید از قبل محل وجود جعبه های آتش نشانی و کپسول های اطفا حریق را شناسایی نماید.
اگر کارفرما هستید (مخصوصا در مشاغلی که خطر آتش سوزی در آن ها بیشتر است) از قبل به پرسنل خود نحوه استفاده از فایرباکس ها و تجهیزات اطفا حریق موجود را آموزش دهید.
باتوجه به دستورالعمل روی جعبه های آتش نشانی، کپسول و شلنگ موجود در آن بازدیدهای دوره ای را مد نظر قرار دهید.
در تمامی مراحل اطفا حریق، حتما و حتما فاصله ایمنی خود را با آتش حفظ نمایید.
در صورتی که گیر افتاده اید و راه فراری ندارید، وقتی که ماموران آتش نشانی رسیدند به هر نحو ممکن به آن ها علامت دهید.

 آموزش استفاده از جعبه آتش نشانی در حادثه

فرض کنید که در شرایط واقعی آتش سوزی قرار گرفته اید. اولین کار و شاید مهم ترین کار این است که تا اطفا کامل حریق سعی کنید خونسرد باشید. البته این کار مشکل است اما در صورتی که نتوانید تمرکز کنید ممکن است آتش عواقب تلخی نه تنها برای شما بلکه برای دیگران نیز در بر داشته باشد.

پس از آن با آتش نشانی با شماره 125 تماس بگیرید و سریعا اطلاع دهید.

اگر شخص دیگری در نزدیکی شما هست که در منطقه آتش سوزی یا نزدیک آن قرار دارد به سرعت مطلعش کنید.

در سراسر ساختمان ها نشان هایی وجود دارد که شما را به سمت نزدیکترین جعبه آتش نشانی هدایت می کند. در نظر داشته باشید استفاده از شلنگهای موجود در فایرباکس ها در مدل های مختلف شبیه به هم هستند.

بعد از باز کردن درب جعبه، ابتدا شلنگ را از روی قرقره باز کرده و مطمئن شوید که شلنگ پیچ و تاب نخورده باشد. سپس یک سر شلنگ را به شیر آب فشار قوی که در درون فایرباکس قرار دارد وصل کنید و مطمئن شوید این کار به درستی انجام شده باشد.

اطمینان حاصل کنید که سر دیگر شلنگ که نازل بر روی آن متصل است در حالت بسته باشد. حال به آرامی فلکه آب را باز کنید. نازل شلنگ را به سمت آتش برده و از فاصله ایمن از آتش بیاستید. سپس نازل آب را در حالت پاشش پودری که به پاشش فوک معروف است یا به حالت پاشش تیز که به جت معروف است باز کنید و بر روی آتش بگیرید.

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: