علائم ایمنی دپوی شن
نام محصول علائم ایمنی : علائم ایمنی دپوی شن
کد کالا علائم ایمنی : 654
* در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.
* امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.
* قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.
مطالب مرتبط :
شن چیست؟ 5 تفاوت شن و ماسه
شن و ماسه از دسته مصالح ساختمانی سنگی محسوب می شوند که کاربردهای متعددی دارند. یکی از مهم ترین موارد مصرف این محصولات، استفاده از آن در کنار سیمان، میلگرد، آب و … جهت به دست آمدن بتن آرمه است. مصالح سنگی به شیوه های مختلف و از مواد اولیه گوناگونی تولید می شوند و در چند گروه قرار می گیرند. از معیارهای مهم در دسته بندی این محصولات، می توان به دانه بندی و سایز ذرات اشاره کرد. در این مطلب از دانشنامه اصفهان آهن قصد داریم به بررسی شن و ماسه و تفاوت این دو بپردازیم. لطفا تا پایان همراه ما باشید.
سایزبندی شن و ماسه
مصالح سنگی مورد استفاده در پروژه های عمرانی مختلف دارای سایزها و اندازه های متنوعی هستند. بر اساس این ویژگی، می توان آن ها را به دسته های گوناگونی تقسیم کرد. در بین دسته های مختلف، دو گروه از بقیه استفاده بیشتری دارند؛ درشت دانه و میان دانه.
مصالح سنگی درشت دانه مواردی هستند که قطر ذرات آن ها حدود 2 تا 69 میلی متر است. از این گروه با نام «شن» یاد می شود. اما دسته دیگر، میان دانه ها هستند که از نظر اندازه، کمتر از 2 میلی متر (0.06 تا 2) قطر دارند و به عنوان «ماسه» شناخته می شوند. در واقع اولین تفاوت شن و ماسه، در سایز و اندازه قطر دانه هاست.
شن چیست؟
علت اصلی و طبیعی تولید مصالح سنگی، فرسایش است. معمولا در طبیعت، سنگ های بزرگ در اثر باد، باران، موج دریا، حرکت جریان آب در رودخانه، سرد و گرم شدن و تغییرات دمایی خرد شده و به قطعات ریزتری تبدیل می شوند. این موضوع طی سال ها ادامه می یابد تا قطعات سنگی به ابعاد حدودی 2 تا 69 میلی متر در آیند. نتیجه این فرسایش چندین ساله، تولید شن است.
ماسه چیست؟
در قسمت های قبل گفتیم که فرسایش، عامل تولید مصالح سنگی مختلف همچون شن و ماسه در ابعاد گوناگون است. هر چه فرایند فرسایش طولانی تر شود، ذرات سنگی کوچک تر شده و به قطرهای کمتری تبدیل می شوند. زمانی که این قطعات به اندازه 0.06 تا 2 میلی متر برسند، در واقع تبدیل به ماسه شده اند. ماسه بیشتر در ساحل دریا و رودخانه وجود دارد؛ دلیل آن، امواج یا جریان آبی است که شاید برای چند صد سال، موجب فرسایش تخته سنگ های بزرگ تر شده اند.
انواع شن و ماسه مورد استفاده در ساختمان سازی
برای دسته بندی شن و ماسه، چند معیار مختلف وجود دارد. یکی از آن ها، طبیعی یا مصنوعی بودن شن و ماسه است. منظور از مصالح سنگی طبیعی، آن هایی هستند که در طبیعت و در اثر فرسایش طبیعی تخته سنگ های بزرگ تولید می شوند. در این فرایند، باد و آب نقش اساسی دارند و موجب خرد شدن قطعات سنگی خواهند شد.
بیشتر شن و ماسه های طبیعی از فرسایش سنگ کوارتز ساخته می شوند. البته موارد دیگری همچون سنگ آهک، دولومیت و سنگ گرانیت نیز در تولید مصالح سنگی طبیعی نقش دارند. اما دسته بعد، شن و ماسه مصنوعی است.
این محصولات به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم تولید می شوند. منظور از شیوه مستقیم، این است که با استفاده از ابزارها و ماشین آلات مختلف، اقدام به خرد کردن سنگ ها و تولید شن و ماسه مصنوعی می کنند. اما در شیوه غیرمستقیم، محصولات سنگی، فرآورده جانبی تولید سایر مصالح ساختمانی هستند. به عنوان مثال، در فرایند تولید آجر و …، خرده سنگ هایی به وجود می آید که برای استفاده های گوناگون، جدا می شوند.
روش دیگری که برای تقسیم بندی مصالح ساختمانی سنگی وجود دارد، استفاده از ماده اولیه سازندهای است که در تولید این محصولات استفاده می شود. بر اساس این معیار، می توان شن و ماسه را در دسته های سیلیسی، کرومیتی، آهکی، دولومیتی و … قرار داد.
تفاوت شن و ماسه
همان طور که پیشتر بیان شد، مهم ترین تفاوت شن و ماسه، در دانه بندی و سایز ذرات است. علاوه بر این، چند تفاوت دیگر نیز وجود دارد؛ از جمله:
- ماسه در مقایسه با شن، از تخلخل بیشتری برخوردار است.
- نفوذپذیری شن در برابر آب بیشتر از ماسه است.
- این دو ماده کاربردهای متفاوتی دارند.
- از نظر قیمت، اجرای پروژه با استفاده از شن ارزان تر خواهد بود. البته این موضوع به شرطی است که در اجرای ساخت و ساز، بتوان شن را جایگزین ماسه کرد.
این موارد، مهم ترین تفاوت های موجود بین شن و ماسه هستند. این تفاوت ها، کاربردهای مختلفی برای این دو محصول به وجود می آورند. اما کاربرد مصالح سنگی چیست؟
کاربرد شن و ماسه در پروژه های مختلف
بتن فرآوردهای است که از سیمان، آب و مصالح سنگی ساختمانی تولید می شود. این ماده در پروژه های بسیاری استفاده می شود و نقش مهمی در استحکام سازه دارد. بنابراین می توان گفت که یکی از مهم ترین کاربردهای شن و ماسه، استفاده از این محصولات در بتن و به عنوان خمیرمایه است.
کاربرد دیگری که برای مصالح سنگی وجود دارد، استفاده از آن در تولید آسفالت جهت پروژه های راهسازی است. از شن و ماسه ابتدا برای زیرسازی مسیر استفاده می شود. همچنین این محصولات برای تولید آسفالت نیز به کار می روند. در واقع مصالح سنگی نقش موثری در پروژه های راهسازی دارند.
مورد استفاده بعد، کاربرد این محصولات در راه آهن و ساخت خطوط ریلی است. این کار بیشتر برای نگهداری ریل آهنی صورت می گیرد. با توجه به موارد استفاده از شن و ماسه، می توان نتیجه گرفت که این محصول در ظاهر ساده، نقش مهمی در پروژه های عمرانی بزرگ دارد.
در مجموع استفاده از شن و ماسه به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد، در پروژه های مختلف رایج است. این محصولات که از فرسایش طبیعی یا مصنوعی سنگ های بزرگ تر حاصل می شوند، دارای چند جنس مختلف از جمله آهکی، کوارتز و … هستند. مهم ترین تفاوت این دو محصول، اندازه سنگ ها و قطر آن هاست. در این مطلب از دانشنامه اصفهان آهن، به معرفی شن و ماسه و بررسی تفاوت این دو پرداختیم. در پایان اگر سوالی در مورد مصالح سنگی دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید تا توسط کارشناسان ما پاسخ داده شود.
تفاوت شن و ماسه چیست؟
آن ها از نظر ابعاد، کاربرد، قیمت و … تفاوت دارند.
مهم ترین کاربردهای مصالح سنگی چیست؟
تولید بتن، آسفالت، راهسازی و ساخت مسیر راه آهن از مهم ترین کاربردهای این محصولات است.
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: