علائم ایمنی استفاده از جعبه آتش نشانی در مواقع اضطراری
نام محصول علائم ایمنی : علائم ایمنی استفاده از جعبه آتش نشانی در مواقع اضطراری
کد کالا علائم ایمنی : 563
safety sign F
* در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.
* امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.
* قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.
مطالب مرتبط:
آیا نصب جعبه آتش نشانی در ساختمان ها اجباری است؟
الزامات نصب جعبه آتش نشانی در انواع ساختمان ها
جعبه آتش نشانی یکی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات آتش نشانی اطفای حریق دستی می باشد که به وسیله آن می توان در لحظات اولیه آتش سوزی نسبت به کنترل حریق اقدام نمود. جعبه آتش نشانی یا فایر باکس را می توان در ساختمان های اداری، مسکونی، تجاری و… نصب نمود اما براساس ضوابط و بخش نامه های سازمان آتش نشانی، نصب جعبه آتش نشانی در برخی از ساختمان ها اجباری است.
نصب جعبه آتش نشانی در چه شرایطی اجباری است؟
در ادامه به بررسی ضوابط و بخشنامه های سازمان آتش نشانی مربوط به الزامات نصب جعبه آتش نشانی در ساختمان ها می پردازیم:
۱- نصب جعبه آتش نشانی در ساختمان هایی با ارتفاع حداکثر ۳ طبقه که هر طبقه دارای یک واحد باشد و متراژ هر طبقه نهایتا ۱۴۰ متر مربع باشد، الزامی نمی باشد.
۲- در ساختمان هایی با ارتفاع ۳ تا ۵ طبقه که متراژ آنها از ۱۴۰تا ۲۳۰ متر مربع باشد لازم است جعبه آتش نشانی به صورت یک طبقه در میان نصب شود (در طبقات همکف، دوم و چهارم) همچنین سیستم لوله کشی آب آتش نشانی می بایست با لوله به قطر 1.5 اینچ انجام شود.
۳- در ساختمان هایی که ارتفاع آنها ۳ تا ۵ طبقه می باشد و متراژ آنها بیشتر از ۲۳۰ متر مربع می باشد ملزم به نصب جعبه آتش نشانی در همه طبقات هستند به طوری که لوله کشی سیستم آتش نشانی باید با استفاده از لوله ۱ تا ۲ اینچی انجام شود.
۴- ساختمان هایی که ارتفاع آنها بالاتر از ۵ طبقه باشد بدون در نظر گرفتن متراژ بنا ملزم به نصب جعبه آتش نشانی در همه طبقات می باشند. تعیین سایز لوله های آتش نشانی در این مورد باید زیر نظر کارشناس آتش نشانی صورت گیرد.
۵- در ساختمان هایی که نصب جعبه آتش نشانی در آنها الزامی است می توان از شیرآلات آتش نشانی و کوپلینگ با سایز ۱ اینچ به همراه شلنگ آتش نشانی برزنتی استفاده نمود. همچنین می توان از شیلنگ های هوزریل لاستیکی فشار قوی همراه با شیر نازل دار سه حالته استفاده کرد.
۶- در ساختمان های تجاری و صنعتی، اداری، کارگاه ها، سالن های اجتماعات، انباری ها می بایست سیستم لوله کشی آب آتش نشانی زیر نطر کارشناسان سازمان آتش نشانی صورت پذیرد. همچنین باید فاصله جعبه های آتش نشانی از یکدیگر حداکثر ۳۰ متر باشد.
۷- در ساختمان های ذکر شده می بایست شیلنگ های جعبه آتش نشانی از نوع هوزریلی باشند زیرا که استفاده از آنها برای همه افراد به سادگی امکان پذیر است. همچنین جعبه های آتش نشانی خارج ساختمان باید دارای شلنگ آتش نشانی برزنتی،شیر و لوازم کوپلینگ باشند.
۸- به لوله اصلی سیستم لوله کشی آب آتش نشانی ساختمان که از بالاترین قسمت ساختمان تا پایین ترین نقطه ادامه پیدا می کند رایزر گفته می شود. این لوله می بایست هنگام آتش سوزی در حداقل زمان ۱۰ دقیقه بتواند حریق را کنترل نماید.
۹- هنگامی که آتش سوزی رخ می دهد رایزر باید در مدت زمان ۱۰ دقیقه و تا سررسیدن ماموران آتش نشانی، با میزان آب موجود بتواند در سر هرکدام از نازلها فشار ۲۳ اتمسفر ایجاد نماید.
الزامات محل نصب جعبه های آتش نشانی:
یکی از مسائل مهم در خصوص نصب جعبه های آتش نشانی قرار دادن آنها در مکان مناسب و صحیح و مطابق با قوانین می باشد که حتما باید رعایت شود. در ادامه به بررسی این الزامات می پردازیم:
۱- جعبه آتش نشانی می بایست به گونه ای نصب شود که فاصله کف آن از کف زمین ۱۳۰ سانتی متر باشد.
۲- فاصله جعبه های آتش نشانی از یکدیگر باید حداکثر ۳۰ متر باشد و داشتن فاصله بیشتر از این مجاز نیست.
۳- هر جعبه آتش نشانی این قابلیت را دارد که تا شعاع ۲۰ متری اطراف خود را پوشش دهد.
۴- سیستم لوله کشی و آبرسانی جعبه های آتش نشانی باید این قابلیت را داشته باشد که فشار پرتاب ۶ متر در حالت جت باشد از طرف دیگر دبی آب به مقدار ۳۰ لیتر در دقیقه را تامین نماید.
۵- در دسترس بودن و جلوی دید همگان بودن یکی از ویژگی های مهم برای محل نصب جعبه آتش نشانی می باشد. به عنوان مثال می توان به درب های خروج اضطراری ساختمان و ورودی راه پله ها اشاره نمود.
۶- محل نصب جعبه آتش نشانی باید به گونه ای باشد که جلوی رفت و آمد افراد در شرایط اضطراری را نگیرد.
۷- سهولت باز نمودن درب جعبه آتش نشانی یک دیگر از مسائل مهمی می باشد که در هنگام انتخاب و نصب جعبه آتش نشانی باید به آن دقت نمود. درب جعبه آتش نشانی می بایست بیشتر از ۱۷۰ درجه باز شود. به طور مثال اگر می خواهید جعبه آتش نشانی را در محلی نصب کنید که محدودیت فضا برای بازنمودن درب آن وجود دارد بهتر است از جعبه آتش نشانی با درب کرکره ای استفاده نمایید. اگر درب جعبه آتش نشانی فضای کافی برای باز شدن داشته باشد کاربر به سادگی می تواند از قرقره و شلنگ آتش نشانی استفاده کرده و نازل را به هر سویی که می خواهد ببرد.
چرا نصب جعبه آتش نشانی ضروری است؟
جعبه آتش نشانی جز یکی از مهمترین تجهیزات اطفای حریق می باشد که امروزه نصب آنها در برخی ساختمان ها که در موارد بالا به آنها اشاره شد امری اجباری و ضروری است. در ادامع به کاربرد فایرباکس در هنگام آتش سوزی می پردازیم:
- تامین آب مورد نیاز برای انجام عملیات اطفای حریق توسط ماموران آتشنشانی همچنین به علت اینکه سیستم اطفای حریق جعبه های آتش نشانی می تواند تر، خشک و یا ترکیبی از هردو باشد می تواند به تیم عملیات اطفای حریق کمک نماید که راحت تر و به موقع نسبت به عملیا اطفای حریق اقدام نمایند.
- بالا بردن سرعت عملیات اطفای حریق
- کاهش میزان خسارات های جانی و مالی ناشی از آتش سوزی
- فراهم شدن زمان مناسب برای فرار کردن افرادی که در آتش گرفتار شده اند.
- ایجاد شرایط مناسب برای پاکسازی محیط از دود و حرارت ایجاد شده در اثر حریق
- بالا بودن قدرت اطفای حریق آتش سوزی های متوسط و کوچک
- جلوگیری از بازگشت شعله
- اطفای حریق در ساعات اولیه ی آتش سوزی
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: