علائم ایمنی چند منظوره ورود بدون وسایل ایمنی

علائم ایمنی چند منظوره ورود بدون وسایل ایمنی
کد کالا: 749

نام محصول علائم ایمنی :  علائم ایمنی چند منظوره ورود بدون وسایل ایمنی

کد کالا علائم ایمنی :  749

*  در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.

*  امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.

*  قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.

مطالب مرتبط :

طبق قوانین کار و تبصره 2 ماده 95 این قوانین و همچنین بر اساس بند 91 آن که تهیه‌ی وسایل حفاظت فردی برای کارگران به عنوان ملزومات اقدامات کارفرما ذکر شده است، چنانچه مدیران یا کارفرمای واحدهای موضوع ماده 85 این قانون جهت بهداشت کار و حفاظت فنی، وسایل و امکانات ایمنی لازم مانند لباس کار و ابزار ایمنی را در اختیار کارکنان خود گذاشته باشد و کارگران با توجه به دریافت تذکرات قبلی و آموزش‌های لازم و بدون توجه به مقررات وضع شده برای این وسایل ایمنی، از آنها استفاده نکند و عامل بروز حادثه همین مسئله باشد، کارفرما در این خصوص مسئولیتی نخواهد داشت و تمامی مسئولیت این حادثه بر عهده کارگر خواهد بود ولی در صورتی که کارفرما این امکانات را فراهم نکرده باشد و یا مقررات استفاده از آنها را در کارگاه وضع نکرده باشد، مسئولیت این حوادث بر عهده خود کارفرما خواهد بود. نهایتا قاضی دادگستری پس از دریافت گزارشات بازرس و کارشناس دادگستری، رای را صادر می‌کند که در آن قصور کارگر و کارفرما به صورت جداگانه مشخص می‌گردد.

نقش بیمه در هنگام وقوع حوادث کار

در هنگام وقوع حادثه ناشی از کار، برای پرداخت دیه یا خسارت و همچنین خدمات درمانی آسیب دیدگان، دو نوع بیمه تاثیرگذار و مورد استفاده هستند: اول بیمه تأمین اجتماعی و دوم بیمه مسئولیت مدنی.

در بیمه تأمین اجتماعی خوشبختانه تمامی افراد بیمه شده و خانواده آنها با استناد به ماده ۵۴ قانون تأمین اجتماعی، تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند و با توجه به وضعیت آسیب دیدگی و مصدومیت آنها، تمامی امکانات و خدمات پزشکی را دریافت خواهند کرد. این خدمات شامل اقدامات بیمارستانی، اقدامات درمانی سرپایی، ارائه و تحویل داروهای لازم و همچنین انجام آزمایشات مورد نیاز برای تشخیص پزشک می‌باشند.

به بیمه‌ای بیمه مسئولیت گفته می‌شود که در فرآیند آن، بیمه‌گر (شرکت بیمه کننده) تمامی مخارج مربوط به بیمه‌گذار (کارفرما) به دلیل کوتاهی و قصور در مسئولیتش را بر عهده می‌گیرد. در اصل، این بیمه متعهد می‌گردد که اگر کارفرما یا مدیر کارگاه در هنگام انجام وظیفه خود یا در مورد وضع کردن مقررات مربوط به استفاده از امکانات ایمنی، کوتاهی خاصی انجام داده باشد و در بررسی‌ها و گزارشات فنی او را به عنوان مقصر حادثه اعلام کرده باشند، توسط بیمه همه‌ی خسارات، هزینه‌ها و جریمه‌های اعلام شده پرداخت می‌‎گردد.

دلایل استفاده نکردن از لباس کار و لوازم ایمنی

یکی از مهمترین دلایلی که اکثر کارفرمایان برای تهیه نکردن این وسایل ایمنی برای کارگران خود دارند، قیمت بالای این تجهیزات و استهلاک آنها در طول زمان است،

اما دلایلی که کارکنان با توجه به فراهم بودن تمامی لباس کارها و امکانات ایمنی، راغب به استفاده از آنها نیستند، دلایل جالب توجهی است که در ادامه به بررسی آنها با توجه به تحقیقات انجام شده در سال 1372 روی یک جمع 100 نفره از کارکنان صنعت برق می‌پردازیم.

مهمترین دلایلی که این کارگران در فرآیند این تحقیقات اعلام کرده‌اند عبارت‌اند از: جنس نامرغوب و بی کیفیت و اندازه‌ی نامناسب این لباس کارها و لوازم حفاظت فردی

برخی از نتایج این تحقیقات

  • جدول تعداد افراد تحویل گیرنده و استفاده کننده لباس کار و امکانات ایمنی فردی

نام وسیله حفاظت فردی

تحویل گرفته‌ها

استفاده‌کننده‌ها

کفش

57

45

کلاه ایمنی

69

50

لباس کار

62

22

عینک

5

3

کمربند

63

54

دستکش

86

57

ماسک

7

5

سایر وسایل

5

5

  • جدول دلایل عدم استفاده از لوازم حفاظت فردی

علت عدم استفاده

تعداد موافق

جنس نامرغوب است

72

اندازه‌ها نامناسب‌اند

41

مورد علاقه نیست

15

سایر دلایل

5

بر اساس نتایج فوق و نمودار زیر، کمربند حفاظتی تنها وسیله‌ی ایمنی است که بیش از 85 درصد کارگران پس از دریافت، آن را پوشیده و استفاده کرده‌اند و لباس کار تنها وسیله‌ی ایمنی است که بیش از 60 درصد کارگران پس از دریافت، آن را نپوشیده و استفاده نمی‌‎کنند، که مهمترین دلیل این امر نیز جنس نامرغوب و بی کیفیت لباس کارها می‌باشد، لذا فراهم سازی لباس کار با کیفیت و اندازه مناسب برای کارکنان از اهمیت بسیار بالایی در جلوگیری از حوادث کار و ترغیب کارگران برای استفاده از آنها دارد.

 

در واقع لباس کار یکی از بهترین و هدفمند‌ترین لباس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است که برای هر کسب و کاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌توان از آن استفاده کرد، امروزه با رشد تکنولوژی، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در صنعت نساجی و همچنین طراحی لباس هستیم که طراحی لباس کار از این قاعده مستثنی نبوده است، این موضوع باعث تنوع بسیار زیادی در طراحی و رنگ لباس‌های کاری شده است که افراد می‌توانند متناسب با محیط کارشان، لباس کار مناسبی را انتخاب ‌کنند.

مهمترین ویژگیهای یک لباس کار مناسب

ضرورت‌های زیادی برای پوشیدن لباس کار مناسب در محیط کار وجود دارد، از دلایل بسیار مهمی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، این است که لباس‌های کار می‌توانند حافظ جان افراد باشند و میزان آسیب‌دیدگی از خطرات احتمالی در حین فعالیت برای افراد را به حداقل برسانند. امروزه مدل‌های جدید و کاربردی‌تری از لباس‌ کار طراحی و تولید می‌شود. بهتر است لباس کار به گونه‌ای باشد که فرد در آن احساس راحتی کند. یک لباس کار استاندارد و اصولی باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  1. محافظت در برابر آتش
  2. محافظت در برابر سرما و گرما
  3. محافظت در برابر مواد شیمیایی
  4. محافظت در برابر ضربه‌های مکانیکی
  5. محافظت بیولوژیکی
  6. محافظت در برابر اشعه‌های خطرناک
  7. رنگ لباس کار
  8. جنس لباس کار
  9. قیمت لباس کار

در ادامه برخی از موارد مهم را بررسی خواهیم کرد.

  1.  

    رنگ لباس کار

از فاکتورهای مهم برای انتخاب لباس کار رنگ‌ آن است، برای هر شغل و حرفه‌ای، یک رنگ تعریف ‌شده است که نشان‌دهنده نوع فعالیت آن شغل می‌باشد. صاحبان کسب و کارهای مختلف پیش از تهیه لباس کار برای کارکنان مجموعه خود باید رنگ موردنظر سازمان خود را پیدا کنند و طبق آن سفارش دوخت لباس کار را به تولیدی لباس کار دهند، چنانچه که قصد خرید لباس کار را دارید بایستی دسته سازمانی خود را تعیین کنید. زیرا رنگ لباس کار در محیط‌های اداری با لباس کار در محیط‌های کارگاهی کاملا متفاوت است. برای مثال کارکنانی که برای راه‌سازی فعالیت‌ می‌کنند در هنگام شب باید لباس‌های شبرنگ بپوشند که مورد توجه رانندگان قرار بگیرند تا از وقوع تصادف و آسیب رسیدن به افراد جلوگیری شود.

  1. جنس لباس کار

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های لباس کار، جنس آن است. با توجه به کاربری که لباس دارد شما باید لباس کاری را انتخاب کنید که ایمنی خوبی داشته باشد. انتخاب جنس لباس کار به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل وضعیت جوی آب و هوا، محیط و فضای کاری، سرد یا گرم بودن آن و اینکه چه ساعتی در شبانه ‌روز مشغول به کار هستید، می‌باشد.

پارچه لباس به دو صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارد، نکته کلیدی که وجود دارد این است که مصنوعی یا طبیعی بودن لباس متناسب با برخورد فرد با مواد شیمیایی و صنعتی می‌تواند یک پارامتر تأثیرگذار در انتخاب جنس پارچه باشد.

مثلا افرادی که در سردخانه فعالیت دارند، بایستی در برابر سرما ایمنی خوبی داشته باشند تا مشکلی برای آن‌ها در حین انجام کار پیش نیاید یا مشاغلی مانند آتش‌نشانی که با حریق و گرمای زیادی سروکار دارند، بایستی خود را در برابر آتش، خطرات و آسیب‌های آن حفظ و ایمن نگه دارند، بنابراین جنس پارچه لباس کار آنها حتما باید ضد حریق یا ضد آتش‌سوزی باشد.

بنابراین به کارفرمایان گرامی پیشنهاد می‌‎گردد تا وسایل و امکانات ایمنی مانند لباس کار، کلاه ایمنی، جلیقه ایمنی و سایر لباس‌ها، لوازم  و ابزارهای ایمنی را برای کارگران خود آماده کنند تا مسئولیت حوادث ناگوار آتی بر عهده ایشان نباشد و همچنین درصد وقوع این حوادث نیز به حداقل رسیده و نیروی کار ماندگارتر به همراه رشد کسب و کار بیشتری برای ایشان فراهم گردد.

ضمنا شما کارکنان عزیز میتوانید این مطلب را با کارفرمایان خویش به اشتراک بگذارید تا پس از بررسی موارد ذکر شده، ایشان را ترغیب به خرید انواع لباس کار و تجهیزات ایمنی کار گردانید تا از ایمنی بیشتری در کار برخوردار شده و آسیب‌های کمتری ناشی از کار را متحمل شوید.

 

 

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: