علائم ایمنی طبقه 5
نام محصول علائم ایمنی : علائم ایمنی طبقه 5
کد کالا علائم ایمنی : 1061
سایز مناسب برای تابلو ایمنی جهتدار(سانتیمتر) |
10*10 |
15*15 |
20*20 |
30*30 |
شماره طبقات بر اساس سفارش مشتری قابل تغییر می باشد.
* در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.
* امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.
* قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.
مطالب مرتبط :
ایمنی و آتش نشانی در ساختمان های تجاری
این مجموعه به ترتیب طبقه بندی موضوعی فراهم آمده است و شامل موارد ایمنی ساختمان های با کاربردی تجاری می باشد. امید آن می رود به ترتیب، دسترسی شما عزیزان را به دستورالعمل های ایمنی مورد نظر شغل و آسان نماید.
نصب خاموش کننده
رعایت ضوابط ایمنی مطروحه در مقررات ملی ساختمان به خصوص مباحث سوم (حفاظت ساختمان ها در برابر حریق)، دوازدهم (ایمنی و حفاظت کاردر حين اجرا)، پانزدهم (آسانسورها و پله های برقی)، بیستم (علائم و تابلوها) و … و نیز نشریه 112 سازمان برنامه و بودجه (دستورالعمل اجرائی محافظت ساختمان ها در برابر آتش سوزی) …
- نصب خاموش کننده : در هر واحد تجاری یا محل کسب (با مساحت در حد متعارف) یک دستگاه خاموش کننده دی اکسیدکربن و یک دستگاه خاموش کننده پودری 6 کیلویی
- در همکف و زیرزمین ها (با مساحت در حد متعارف)، هر کدام دو دستگاه خاموش کننده پودری 6 کیلویی
- در پارکینگ (با مساحت در حد متعارف) هر کدام دو دستگاه خاموش کننده پودری 6 کیلویی
- در هر اتاقک بالابر آسانسور، یک دستگاه خاموش کننده دی اکسیدکربن 3 کیلویی
- جنب هر تابلو برق اصلی یک دستگاه خاموش کننده دی اکسیدکربن 3 کیلویی. توجه: ارتفاع نصب خاموش کننده از بالای آن تا كف طبقه 1.5 متر در نظر گرفته شود و در محلی قابل روئیت، مناسب و دور از نور مستقیم آفتاب
- برای طبقات با مساحت زیاد و با کاربری خاص تعداد، نوع و چیدمان خاموش کننده های دستی با هماهنگی کارشناس سازمان آتش نشانی تعیین شود.
سیستم اطفاء حریق
- حجم منبع، مشخصات پمپ و سایز لوله های شبکه توسط مهندسین محترم محاسبه شود – توصيه: قبل از اجرا، نقشه ها به تأیید سازمان آتش نشانی برسد.
- در نظر گرفتن مخزن آب با گنجایش مناسب (ظرفیت منبع توسط مهندسین محترم تأسیسات محاسبه شود) – محل نصب پشت بام (با محافظت لازم در برابر یخ زدگی و ترکیدگی) جهت سیستم آب آتش نشانی و مجهز به فلوتر شناور – در صورت عدم اجرای منبع در بام، اجرای ژنراتور برق اضطراری جهت تولید برق موردنیاز در محل الزامی است. این ژنراتور بایستی با قطع برق به صورت اتوماتیک وارد مدار شود. ضمنا جنس منبع الزاما بایستی فلزی گالوانیزه و یا بتنی دفنی) باشد
- در نظر گرفتن الکترو پمپ اتومات مستقل جهت سیستم، که بتواند فشار 4.5 الى 6 اتمسفر را در خروجی ها ایجاد نماید. محل پمپ (بعد از منبع) بصورت فضای سرپوشیده و در برابر تغييرات جوی (آفتاب، یخ زدگی و ترکیدگی) محافظت شده باشد.
- انجام لوله کشی از منبع و الکترو پمپ تا جعبه های آب آتش نشانی با سایز حداقل 2 اینچ (سایز لوله توسط مهندس محترم تأسيسات محاسبه شود. در صورت تعدد جعبه های آب آتش نشانی (بیش از 6 جعبه این سایز طبق محاسبات بایستی افزایش یابد) لوله ها به صورت توکار اجرا شود، در صورت روکار بودن لوله ها باید مقاوم در برابر حریق و ضربه باشند. ضمنأ لوله های شبکه تر بایستی در برابر یخ زدگی محافظت شده باشد. جنس لوله های سیستم آب آتش نشانی الزاما بایستی فولادی باش
-
در همکف، هر طبقه و پشت بام حداقل یکدستگاه جعبه آب آتش نشانی (به صورت توکار) نصب گردد. تعداد جعبه های آپ آتش نشانی بایستی به نحوی باشد که با استفاده از شیلنگ با طول حداکثر 20 متر دورترین نقاط طبقه را پوشش دهد ضمنا در هیچ حالتی فاصله دو جعبه از هم از 30 متر بیشتر نشود.
– در صورت داشتن زیرزمین نصب جعبه آب در آن الزامی است.
– محل جعبه های F بصورت توکار و با ارتفاع از کف طبقه با شیر اصلی حداکثر 180 سانتی متر (کف جعبه F تا کف طبقه بین 80-100 سانتی متر) پیش بینی و اجراء شود. اندازه های ارائه شده شامل جعبه های دوقلوی خشک و تر نمی باشد) - طول شیلنگ آتش نشانی حداکثر 20 متر باشد که بایستی کلیه فضاها را پوشش دهد. منظور از پوشش رسیدن سرنازل به محل موردنظر است و فاصله پرتاب آب در محاسبات وارد نمی شود.
- هوزریل بایستی دارای شیلنگ لاستیکی فشار قوی بوده و سر نازل شیردار داشته باشد و ضروری است که بطور اصولی داخل جعبه قرار داشته باشد. شیلنگ لاستیکی رابط درون جعبه بایستی دارای روکش فنر مناسب باشد.
سیستم خشک
- نصب جعبه آب آتش نشانی بصورت دو قلو از نوع تر و خشک و محل جعبه های F بصورت توکار یا حداکثر فاصله 30 متر با یکدیگر و دسترسی مناسب به تمام نقاط ساختمان (فاصله جعبه تا آخرین نقطه هر فضا حداکثر 20 متر)
- سایز رایزر اصلی و انشعابات توسط مهندس محترم تأسيسات محاسبه شود (در هیچ حالت سایز رایزر اصلی از 3 اینچ کمتر نشود)
- نصب شیر فلکه و یک لوله برزنتی با سرنازل با سایز ½ اینچ در جعبه
- تعبيه شیر تخلیه در پایین ترین قسمت لوله اصلی
- لوله های شبکه خشک الزاما بایستی از جنس فولادی سیاه اجرا شود.
- نصب یک عدد شیر یک طرفه و 2 عدد کوپلینگ ½ 2 اینچ در قسمت ورودی جهت اتصال به خودرو آتش نشانی (شیر سیامی)
- تعبیه ایرونت در بالاترین تراز شبکه رایزر خشک الزامی است.
سیستم اسپرینکلر
- حجم منيع، مشخصات پمپ و سایز لوله های شبکه توسط مهندسین محترم طراح تأسيسات محاسبه شود. ضمنا جنس منبع الزاما بایستی فلزی گالوانیزه و با بتنی (دفنی) باشد. توصیه: پیش از اجرا نقشه ها به تأیید سازمان آتش نشانی برسد.
- شبکه سیستم اطفای اتومات (اسپرینکلر) كاملا مجزا از شبکه سیستم تر اجرا شود.
- حداکثر فاصله بین نازل های اسپرینکلر برای سقف های با ارتفاع در حدود سه متر برای محیط های بسیار کم خطر 4.6 متر و برای محیط های خطر معمولی 4 متر می باشد. فاصله از دیوار نصف مقادير مذكور
- داکثر فاصله مجاز نازل اسپرینکلر از سقف 25 سانتی متر می باشد.
- تعبیه کفشوی، شیب بندی و تمهیدات زهکشی مناسب در مکان های مجهز به اسپرینکلر الزامی است.
- تعبه تمهیداتی که به محض فعال شدن سیستم متصدی از آن آگاه شوند.
سیستم اعلام حریق
- سطح مقطع کابل سیستم اعلام حریق حداقل 1.5 میلی متر مربع
- شستی اعلام حریق بایستی در ارتفاع بین 120 سانتی متر تا 160 سانتی متر نصب شود
- محل نصب شستی اعلام حریق در هر طبقه در نزدیکی درب (یا درب های خروج) آن طبقه
- در فضای اصلی فروشگاه از دتکتور دودی استفاده شود مگر این که با توجه به نوع کالای مورد عرضه به تشخیص کارشناس آتش نشانی استفاده از دتکتور حرارتی توصیه شود. در اتاق های استراحت، انباری ها، اتاق برق، دفاتر، راهروها، موتورخانه آسانسور و لابی دتکتور دودی و در آشپزخانه ها، موتورخانه ها دتکتور حرارتی و در پارکینگ ها دتکتور حرارتی افزایشی تعبیه شود.
- در طراحی شبکه اعلام حریق به شعاع پوشش انواع مختلف دتکتورها (به خصوص با توجه به تأثير ارتفاع سقف در سلح پوشش) دقت شود.
- در طراحی شبکه اعلام حریق به عوامل اثر گذار از جمله موانع، تهویه های سقفی و دیواری، درب ها اسپرینکلرها و … دقت شود و فاصله از موانع و با افزایش تعداد دتکتور مدنظر قرار گیرد.
- نصب نشت یاب گاز شهری در آشپزخانه ها و محل های انشعاب گاز متصل به شبکه اعلام حریق محل نصب روی دیوار در فاصله 10 تا 30 سانتی متر زیر سقف
- آژیر اعلام حریق به نحوی طراحی شود که صدای آن در همه نقاط ساختمان شنیده شود، صدای تمام آژیرها یکسان بوده و با صدای آژیر دزدگیر و … متفاوت باشد
- کنترل پنل سیستم اعلام حریق در اتاقک نگهبانی، سرایداری با فضاهای مشابه نصب شود و دارای متصدی خاص باشد
تأسیسات برقی
- کلیه تابلوهای برق بایستی به سیستم ارتینگ (جهت جلوگیری از برق گرفتگی) مجهز شوند و برای هر کدام از تابلوها فرش عایق مناسب تهیه گردد.
- نصب کلید ایمنی جریان نشتی زمین ( RCCB ) یا آرتیکج با محافظ جان جهت هر واحد
- نصب چراغ هشدار دهنده و صاعقه گیر در بالاترین ارتفاع ساختمان
- توصیه: اجرای سیستم دوربین مداربسته
سیستم روشنایی
- نصب ژنراتور برق اضطراری
- عبور سیم کشی های برق، لوله های تأسیسات ودودکش ها از داخل داکتهای مناسب و مجزا با دیوارهای ایزوله حرارتی
- تمام مصالح و لوازم مورد استفاده در تأسیسات برقی، از قبیل لوازم لوله کشی و سیم کشی، تابلوها، مکانیزم های قطع و وصل، موتور پمپ ها، مولدها، ترانسفورماتورها، وسایل روشنائی، وسایل حفاظتی و نظایر آن باید دارای علامت استاندارد باشند.
- تمام لوله های محافظ هادیهای برف از قبیل لوله های فولادی سیاه، لوله های گالوانيزه (درز جوش، بدون درز) و سایر لوله های مجاز، به نحوی انتخاب شوند که برای محل مورد نظر مناسب باشند.
- نصب روشنایی اضطراری در مسیر پلکان ها، راهروهای زیرزمین ها و طبقه همکف الزامی می باشد. (نصب در طول مسیر خروج)
- سیستم روشنائی اضطراری باید از نوع عملکرد پیوسته و یا از نوع عملکرد خودکار انتخاب شود.
- برق مورد نیاز برای روشنایی مسیرهای خروج باید از منبع مداوم و مطمئن تامین گردد.
- در مواردی که برای روشنائی اضطراری راه های خروج از نیروی باطری کمک گرفته می شود، نحوه طراحی سیستم، نوع باطری ها و چگونگی شارژ شدن آنها باید به تائید کارشناس مسئول برسد.
دودکش ها
- بایستی برای هر منبع حرارتی یک لوله دودکش مستقل در تمام طول مسیر تا بالای پشت بام در نظر گرفت
- حداقل قطر لوله های دودکش برای بخاری های گازی 10 سانتی متر و برای شومینه و دستگاه پکیج 15 متر در نظر گرفته شود
- هر وسیله حرارتی باید از طریق لوله ها و قطعات اتصال بصورت کاملا درزبندی شده و یک دودکش سالم، وصل شود.
- انتهای هر دودکش با لوله تهویه مجهز به کلاهک مخصوص باشد به نحوی که از ورود باد و ایجاد جریان معکوس هوا در لوله و نیز داخل شدن باران و برف و پرندگان و غیره جلوگیری کند
- استفاده از لوله های فنری آلومینیومی به جای لوله های گالوانیزه به عنوان دودکش ممنوع است.
- در صورت ارتفاع زیاد ساختمان با قرار گرفتن دودکش در جدار ساختمان، دودکش ها به نحو مناسبی عایق شوند.
- استفاده از یک دودکش جهت چند وسیله گرمایشی مجاز نمی باشد، (دودکش مشترک)
نوشتن نظر
نام شما:نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!
رتبه: بد خوب
کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: